Buffet keuze



Voorgerecht
Soto ajam – gekruide kippenbouillonsoep Loempiaatjes (Indonesisch) – krokante deeg met groente- en kipvulling Pangsit – gekruid varkensvlees in krokant jasje Ketan kuning – stukje koude gele kleefrijst gegarneerd met hete peper, gebakken uitjes, reepjes omelet, seroendeng (gebakken kokos)
Basisgerecht
Nasi Poetih – witte rijst Nasi goreng – gebakken rijst Nasi kuning – gele rijst Bami goreng – gebakken noedels Mihoen goreng – gebakken rijstvermicelli Lontong – koude rijstblokjes
Vleesgerechten
Rundvlees:
Rendang – pittig gesudderd rundvlees in kokossaus Daging semur – gesudderd rundvlees in ketjapsaus Sambal goreng daging peteh – licht pittig fijngesneden rundvlees met stukjes Aziatische peulvrucht
Varkensvlees:
Babi ketjap – varkensvlees in ketjapsaus met gember Babi rujak – gekruide, gesudderd varkensvlees in pittige saus Koe lou yuk ‘Family style’– stukjes gebakken varkensvlees in zoetzure saus Babi kuning – gebakken varkensvlees in gele kruidenmarinade Sate babi met satesaus – sate van varkensvlees met pindasaus
Kippenvlees:
Ajam ketjap – kip in ketjapsaus met gember Ajam rujak – gekruide, gestoofde kip in pittige saus Koe lou kai ‘Family style’ – stukjes gebakken kip in zoetzure saus Ajam kuning – gebakken kip in gele kruidenmarinade Sambal goreng ajam – gesmoorde licht pittige kip Sate ajam met satesaus – sate van kip met pindasaus
Zeegerechten:
Ikan of udang bali – vis of garnalen in pikante saus Atjar ikan– vis in gele saus Tumis udang peteh – garnalen in zoetzure saus met Aziatische peulvruchten Oblok oblok udang – blokjes tahu en tempe in kokossaus met garnalen Sate udang – sate van garnalen
Eiergerechten
Telor rendang – eieren in pittige gekruide kokossaus Telor sambal goreng – eieren in een licht pittige tomatensaus Tahu telor – gebakken eiergerecht met tahu, geserveerd met tauge en een licht pittig gekruide ketjapsaus Foe yong hai ‘Family style’– gebakken eiergerecht met groente in een zoetzure tomatensaus
Vegetarische gerechten
Gado gado – groentemix met pindasaus Tahu taotjo – blokjes gebakken tahu in een licht zoutige bonensaus Sambal goreng tempe met peteh – licht zoet-pittige gebakken tempe met Aziatische peulvrucht Sate van groente met tahu – sate van courgette, aubergine en tahu
Groentegerechten
Sayur lodeh – gestoofde gemengde groente in kokossaus Tumis sayur campur – gebakken gemengde groente met Oosterse smaak Urap – groente in geraspte kokos Atjar kuning – zoetzure gemengde groente met gele kruiden Gado gado – groentemix met pindasaus Tumis sawi met tahu – gebakken chinese kool met tahu Sambal goreng buncis – licht pittig gestoofde boontjes Tjap Tjoy – gemengde groente in een milde zoutige saus
Bijgerechten
Atjar ketimun – zoetzuur van komkommer Seroendeng – mengsel van gekruide geraspte kokos, gebakken ui en pinda’s Emping – bittere licht gezouten kroepoek Singkong krupuk – licht pittige cassave kroepoek Bawang goreng – gebakken uitjes Kentang kering manis pedis – zoete licht pittige gefrituurde aardappelreepjes Tempe orek pedas manis – drooggebakken zoet pittige reepjes tempe met pinda’s Perkedel jagung – maiskoekjes Perkedel – gekruid gehaktballetje met stukjes aardappel
Nagerechten
Spekkoekbavaroise – luchtige pudding met de heerlijke smaak van spekkoek Smeerpropjes – bananenkoekjes met gula djawa Kue Sengkulun – Indonesische cake Kue limun stroberi – limoen-aardbei taart met mascarpone